Oslávili sme 92. výročie založenia obce Kružno

18.09.2014 20:56

Dni obce Kružno 2014 sa uskutočnili od 29.8.2014 (piatok) do 30.8.2014 (sobota). Program otvorila súťaž v stolnom tenise, ktorá sa v kategórii detí a mládeže premiérovo uskutočnila na novom vonkajšom stolnotenisovom stole, blízko multifunkčného ihriska. Pokračovalo sa ostrými súbojmi v hre Kružno, v malej zasadačke a ping-pongovými tréningami mužov, v kultúrnom dome, ktorých turnaj sa oficiálne začal v poobedňajších hodinách. 

V sobotu, 30.8.2014, o 8:00 odštartoval beh obcou - XII. ročník memoriálu Fraňa Kráľa. Detské hry na multifunkčnom ihrisku patrili najmenším, ktorí tvorili početnú skupinu aj v cyklisticko-korčuliarskej súťaži. V streľbe zo vzduchovky sa opäť stretla tvrdá konkurencia, keď na prvé miesto v kategórii mužov bolo treba nastrieľať až 43 bodov z 50 možných. Takisto sa na veľkom vonkajšom hracom pláne dohrávali posledné zápolenia v hre Kružno. Od obedňajších hodín sa podával aj guláš, ktorý bol pre účastníkov športových disciplín zdarma. Na dolnom ihrisku súperili o víťazstvo vo futbalovom a volejbalovom turnaji ženatí (v prípade volejbalu ženatí a vydaté) proti slobodným. Futbal skončil 3:1 v prospech ženatých a následne, vo volejbalovom turnaji vyhrali slobodní. Kultúrny program v kultúrnom dome začal po 18:00 vystúpením folklórneho súboru Haličan. Nasledovalo vyhodnotenie súťaží - víťazi si po vyhlásení starostu obce prišli po cenu na pódium. Vo večernom šere sa na nádvorí kultúrneho domu ešte dodatočne uskutočnila netradičná súťaž, ktorá bola pre tento rok, pre veľký záujem rovnaká ako vlani. Jednalo sa o hádzanie krúžku na fľaše. Každý uchádzač mal k dispozícii tri hody, ak krúžok trafil na hrdlo jedného z pripravených alkoholických  a nealkoholických nápojov, tento si mohol nechať ako svoju výhru. Dni obce boli zavŕšené tanečnou zábavou (hral Syntakt), vstup, rovnako ako v prípade vystúpenia folklórneho súboru, bol pre všetkých bezplatný. 

Počas celého trvania obecných slávností sa konala aj súťaž o naj fotografiu Kružna. Do súťaže bolo zapojených cca 20 fotografií, hlasovania sa zúčastnilo približne 80 občanov, 3 fotografie s najväčším počtom hlasov boli ocenené.

  Ako sa vám páčili tohtoročné Dni obce? Vyjadrite sa v diskusii.